Hírek

Hírek

 

Gyógyszeripari tablettázó présszerszám-gyártó üzem létrehozása a Techszervíz Kft-nél

Közzétéve: 2015. máj. 27. szerda, 15:09

Sajtóközlemény

 

A projekt címe: Gyógyszeripari tablettázó présszerszám-gyártó üzem létrehozása a Techszervíz Kft-nél
Igényelt vissza nem térítendő támogatás: 150.000.000 Ft
Projekt összköltség: 380.456.190 Ft
Támogatási mérték: 39,43 %

 

A Techszervíz Kft. 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára című pályázati kiíráson. A 380 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból gyógyszeripari tablettázó présszerszám-gyártó üzemet építettek és szerelték fel a gyártásához szükséges technológiai berendezésekkel.

 

A TECHSZERVÍZ Ipari Szolgáltató Kft. 2006 májusában alakult Debrecenben. A vállalkozás fő tevékenysége gyógyszeripari, vegyipari és élelmiszeripari berendezések üzemeltetése, javítása, CNC és hagyományos forgácsolási munkák, gyógyszeripari tablettázó présszerszámok gyártása, gépalkatrész gyártás, technológiai cső- és gépszerelés, vegyipari tartálygyártás, acél szerkezetek tervezése és gyártása, továbbá tablettakészítő gépekhez alkatrész gyártása.

A megnövekedett gyógyszeripari igények kiszolgálása, valamint a további fejlődés biztosítása érdekében a korábbi telephelyen rendelkezésre álló 150 nm-es műhely kibővítése elengedhetetlenné vált. Debrecenben egy új, 800 nm alapterületű kétszintes üzemegység került felépítésre és berendezésre. Az üzem gyártócsarnokot, melyben a gyógyszeripari tablettázó présszerszámok gyártásához szükséges technológiák kerültek elhelyezésre és irodahelyiségeket is tartalmaz.

 

A beruházás 2014. júliusa és 2015. áprilisa között valósult meg az Európai Unió pályázati forrásainak támogatásával.

 

A beruházás 71 alkalmazottnak biztosít hosszú távon stabil munkalehetőséget.

 

 

Széchenyi 2020